13 Ekim 2010 Çarşamba

3 bin yıllık batıl inanç çiçek açtı

3 bin yıllık batıl inanç çiçek açtı
Çin’de, halk arasında kulaktan kulağa yayılan yeni bir şehir efsanesi var. İnanışa göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan kutsal bitki çiçek açtı ve olağanüstü bir hadise yaşanacak. İşte söylentilere yol açan gelişme:
Haberin galerisi için tıklayın
Videoyu izlemek için tıklayınİngiliz Telegraph gazetesinin Rex haber ajansının resimleri ve bilgilerine dayanarak 1 Mart 2010 tarihinde yayınladığı habere göre, Çin’in Jiangxi eyaletinde,  Lushan dağı eteklerinde yaşayan 50 yaşındaki Miao Wei adlı budist rahibe, kendi inançlarında kutsal sayılan ve 3 bin yılda bir kez açtığına inanılan Udumbara çiçeğini açmış olarak gördü.
Haberde yer alan bilgilere göre Budist Rahibe Miao Wei, çamaşır yıkarken, çamaşır makinesinin altında 3 bin yılda bir açtığına inanılan çiçeği görünce gözlerine inamamadığını açıkladı.
Udumbara bitkisinin çiçekleri yaklaşık 1 milimetre çapında. Bu nedenle fark edilmeleri çok zor. Üstelik bitki aslında asalak yaşam örneklerinden. bu yüzden başka bitkilerin çiçekleri içinde yaşadığı için onları görmek hiç de kolay değil.
Rahibe Miao Wei de yaptığı açıklamaya göre çiçekleri önce solucan ya da benzeri bir böceğin yumurtaları sandığını söylüyor. Ancak onların mis gibi kokması üzerine daha dikkatle bakıp, dokunduğunda ‘mucize’yi keşfetmiş olmanın hazını yaşadığını söylüyor rahibe Wei. Wei’nin keşfettiği Udumbara bitkisi bir gün içinde 18 çiçek birden açtı.
Udumbara ya da udambara denilen çiçek Sanskritçe’de gökten inen hayırlı bitki anlamına geliyor.
Bitkinin minik çiçekleri yanyana dizilmiş yumurtları andırıyor. Bu görüntü, Budizm inanışında kehanet amacıyla yumurtuların yanyanra dizilişine çok benziyor.  Bu yüzden de bitki konusunda pek çok efsane ve batıl inanış var.
Bu batıl inanışlardan en yaygını ise çiçek açtığında çok büyük bir kralın doğduğu inancı.
Aslında bitki efsanelere konu olan haliyle 3 bin yılda bir açmıyor. Doğada hatırı sayılır miktarda var ama gereke asalak yaşaması gerekse küçüklüğü nedeniyle keşfi zor.
Ama batıl inançların gücü ve insanların kehanetlere olan düşkünlüğü onu 3 bin yılda bir açmış olarak görmeyi tercih ediyor gibi…
İşte 3 bin yılda bir açtığı iddia edilen çiçeğin son bir kaç yıl içinde sanal aleme düşen görüntülerinden bir demet..
(haber 7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder